top of page

Når holistisk tankegang møder moderne videnskab

Hvad er komplementær behandling?

Fællesnævneren i Biopati og den Komplementære Hormonterapi er, at der søges efter at reducere de grundlæggende kliniske ubalancer til dine symptomer, altså at identificere og behandle rodårsagen. Vores tilgang er, at en ubehandlet svækkelse af kroppens fysiologiske funktioner med tiden vil føre til sygdom.

 

Derfor analyseres dine symptomer - store, som små - dybdegående og med et historisk perspektiv. Fremfor blot at behandle dit nuværende symptom, så vil klarlæggelse af din livsstil, alle dine levne års sygdomme og symptomer samt belastende faktorer, kunne identificere årsagssammenhænge samt pege os i retning af eventuelle genetiske variationer, som øger dit helbreds modstandsdygtighed overfor belastende faktorer.

Symptomer af samme karakter kan være forårsaget af forskellige rodårsager.  Behandler du blot symptomet, så vil den underliggende rodårsag blot manifestere sig igen - måske et andet sted eller på en ny måde. Derfor er symptomlindring ikke særlig bæredygtig, men kan være gavnlig på kort sigt for at give overskud til en mere langsigtet optimering af dit helbred.

 

Den komplementære kliniske tilgang adskiller sig fra den konventionelle medicinske tilgang, hvor behandlingsmuligheder først indtræder når du er 'syg nok' til at få stillet en diagnose.  

Nedenfor kan du læse lidt om hvad en behandlingsplan kan indebære når du er i forløb hos mig.

A resilient lone tree bends to the elements - strength in adaptability.jpg

Belastende faktorer

Genes load the gun, environment pulls the trigger

Genetik kan disponere os for sygdomme, men om sygdomme opstår, handler i særlig grad om, hvilke belastende faktorer de udsættes for. 

 

Belastende faktorer kan være medfødte, psykiske i form af tidligere, som nutidige traumer og konflikter, mikrobiologiske, næringsmæssige mangeltilstande, fysiske eller forgiftninger.

 

Vi udsættes konstant for belastninger - og vores fantastiske krop kan regulere det meste hen ad vejen. Ubalancer opstår, når belastningerne overskrider kroppens reguleringsevne. Jeg hjælper dig med at identificere belastende faktorer samt kortlægge din krops indidviduelle regularingsevne.

Ernæringsterapi

Ernæringsterapi er ikke en kur, men en sammensat diæt med nutrienter, som har til formål at forebygge sygdom og optimere kroppen helt ned på celleplan. Med en optimeret sammensætning af essentielle aminosyrer og fedtsyre, fibre, komplekse kulhydrater samt vitaminer og mineraler kan basale organfunktion genoprettes, forebygges og støttes. 

Ernæringsterapi handler derfor også om, at udelukke allergener og elementer, som din krop ikke håndterer optimalt pga. genetisk variation eller en midlertidig ubalance, og som dermed kan kategoriseres, som en belastende faktor.  

Healthy food in heart and cardiograph on blackboard medical abstract concept.jpg
human dna structure with glass helix, deoxyribonucleic acid on background, nucleic acid mo

Nutrigenetik

Din genetiske disposition  for de næringsstoffer, du har brug for for at leve det sundeste liv som muligt.

Med nutrigenetik identificerer vi genetiske variationer, som enten øger eller hæmmer enzymaktiviteter i din krop.

F.eks. kan en genvariation (SNP = Single Nuclear Polymorfism) 472 G>A (Val158Met), disponere dig for at have reduceret methyleringsaktivitet af enzymet COMT, hvilket nedsætter inaktivering af blandt andet katekoløstrogener. Akkumuleret katekoløstrogener øger risikoen for endometriose, PMS og i værste fald østrogenfølsomt cancer. 

Derfor kan der være en sygdomsforebyggende mulighed ved at kende til disse variationer, da enzym-aktiviteten kan påvirkes gennem specialiseret kosttilskud og diæt.

Phytoterapi

Phytoterapi er behandling af ubalancer, sygdomme og skader med lægeplanter, som blade, bark, frugter og rødder i form af ekstrakter, tinkturer, omslag, infusioner og udvortes brug.

Der findes adskillige planter, som indeholder aktive virksomme stoffer med opbyggende og medicinske egenskaber.

Den årtusinde gamle empiriske viden indenfor naturmedicin understøttes i stigende grad af videnskabelige analyser. Og med god grund. Fordelen ved naturmedicin er den synergistiske virkning gennem deres naturlige sammensætning af indholdsstoffer - de rummer hele behandlingssystemer. 

F.eks. er mælkebøtteblade vanddrivende. Ved den isolerede, syntetiske vanddrivende medicin er en kendt bivirkning, at blodets kaliumniveau reduceres, så der suppleres med tilskud af kalium. Mælkebøtten har  naturligt stort kaliumindhold, som opretholder kroppens balance.

Herbs,  herbal supplements and vitamin pills on white background.jpg
Woman on blurred background using digital x-ray of human intestine holographic scan projec

Immun- og symbioseterapi

Symbiose er en forudsætning for sundhed. Forstyrres denne, opstår der en dysbiose, som er overvækst af uønsket mikroflora.

En behandlingsmetode, som har til formål at regulere et dysfunktionelt  immunsystem og stimulere symbiotiske mikroorganismer for at genoprette en balanceret mikroflora. 

 

Der tages specifikke urter, mælkesyrebakterier og næringsstoffer i brug, som genopbygger hudens barriere samt slimhinderne i luftveje, fordøjelsessystem og underliv og hud. 

Det handler også om at identificere de faktorer der stresser immunforsvaret, som f.eks. at kigge på dysfunktioner i HPA-aksen (Hypothalamus, hyposefyse, binyrer).

bottom of page