Hvem er vi?


Christina Rauff Hansen
Sadlede om og fulgte hjertet
Jeg er oprindeligt uddannet ingeniør, og har indtil 2020 arbejdet med udvikling af, og lovgivning indenfor, medicinsk udstyr, herunder implantater til kredsløbet og røntgenudstyr. Jeg har altid været draget af det sundhedsfaglige område, og derfor har al min erhvervserfaring også været med næsen rettet mod sundhedssektoren.
Længslen efter, at arbejde mere direkte med det sundhedsfaglige aspekt samt at arbejde med mennesker blev til sidst så stor, at jeg måtte erkende ikke at være på rette hylde. Efter flere års overvejelse tog jeg derfor i 2019 beslutningen; at sadle helt om og følge mit hjerte.
Yoga - en fantastisk terapi mod mange ubalancer
Yoga kom og gik over flere år, men først i 2016 blev den en essentiel del af mit liv, da jeg som nybagt mor mistede to meget nære familiemedlemmer indenfor tre dage. Det var mange ting at rumme, og yogaen blev en uundværlig terapi for mig.
Derfor vidste jeg også, da jeg tog springet om at følge mit hjerte, at yogaen skulle blive første omdrejningspunkt for min fremtid. Jeg har derfor sidenhen fordybet mig i og er stadig i gang med følgende;
Min mest relevante faglige baggrund;
-
Hatha Vinyasa Yogalærer (200RYT), Kula Yoga Studio (2020)
-
Efterfødselsyogalærer (65 timers overbygning), YoJo (2021)
-
Terapeutisk Yogalærer (60 timers overbygning), Yogic Therapy Academy (2021)
-
Biopat/Naturopath IBM, Institut for Biologisk Medicin (studerende siden 2020)
-
Manuel Terapeut IBM, Institut for Biologisk Medicin (studerende siden 2021)
-
Komplementær Hormonterapeut, Institut for komplementær Hormonterapi, (studerende siden 2020)
-
Funktionel Yoga: Kernemuskulatur og bækkenbund, YoJo og Elin Solheim (Workshop 2020)
-
Aromaterapeut, æteriske olier med Marianne Mikkelsen (Jan 2022)
Deler inspiration om biopati og hormonterapi undervejs i min læring
Som kvinder mange, så har mit liv været præget af både fysiske og psykiske op og nedture, som har sine rødder i både hormonelle ubalancer samt uvidenhed om hvad manglende selvomsorg, på flere plan, kan lede til.
Med livet følger naturligvis op og nedture, men det er min overbevisning, at jo flere redskaber vi har i værktøjskassen, des større er chancen for, at vi kommer ud på den anden side med lidt færre ar på krop og sjæl. Derfor har jeg valgt, at fordybe mig i komplementær hormonterapi, biopati og funktionel medicin.
Min passion for yoga og holistisk sundhed ledte mig til at starte RestoraQi
Jeg tror på, at holistisk årsagsbehandling kan afhjælpe rigtig mange ubalancer, fysisk som psykisk. RestoraQi er et rum for kvinder der, som jeg, har brug for at øge sin livskvalitet og kvindelige livskraft.
_edited.jpg)
Dinna Trehøje
Ser effektiviteten, der ligger bag en naturlig tilgang til livet
Jeg har igennem længere tid haft en personlig interesse for sund kost, urter, vitaminer og mineraler. Jeg fik særligt øjnene op for den effektivitet, der ligger bag en naturlig tilgang til livet, under min uddannelse , som biopat/naturopath i Biologisk Medicin (IBM).
En kropslig belastning påvirker psyken og en belastet psyke belaster ofte kroppen
Undervejs på mit psykologistudie beskæftigede jeg mig med sundhedspsykologi og smerte. Mit speciale handlede om forståelsen af sygdomsopfattelse hos individer med irritabel tyktarm med udgangspunkt i common-sense modellen.
Forbindelsen mellem sind og krop interesserer mig meget, og derfor fokuserer jeg på at hjælpe mine klienter med at få denne forbindelse i balance. En kropslig belastning påvirker ofte psyken og en belastet psyke belaster ofte kroppen. Derfor synes jeg, at det er vigtigt at kunne favne bredt, forstå sammenhængen mellem krop og psyke og se det hele menneske, når jeg behandler problemstillinger.
Arbejder altid med det hele menneske
Med min indsigt indenfor sundhedspsykologi og smerte, arbejder jeg i dag med det hele menneske og inddrager både de fysiske og psykiske forhold, når jeg sammen med klienten finder frem til sammenhænge ud fra mine klienters symptomer og historie.
Min faglige baggrund:
-
Cand.Psych., Aarhus Universitet (2018)
-
ACT (Acceptance & Commitment Therapy), ACTuddanbelsenaarhus (2018)
-
Zoneterapeut IBM, Institut for Biologisk Medicin (2017)
-
Biopat/Naturopath IBM, Institut for Biologisk Medicin (2017)
-
Positiv psykologi, kursus (2015)
-
Funktionelle lidelser, kursus (2016)
-
Kognitiv Adfærdsterapi, kursus (2017)
-
Terapeutiske færdigheder, kursus (2017)
-
Stresshåndtering, kursus (2017)

Pernille Homøe
Vi kommer ikke udenom bump på vejen
Nogle gange opstår der bump på vejen. Vi kommer ikke udenom, men vi kan komme igennem og ud på den anden side. For mig skete det usandsynlige, da jeg i en alder af femogfyrre år fik konstateret brystkræft. På det tidspunkt havde jeg et job i en medico-virksomhed, hvor jeg sad med ansvar for at markedsføre søvnoptimerende produkter til det danske sundhedsvæsen.
Søvn, motion og restitution er nødvendig for at komme godt igennem
Jeg var godt klar over hvad søvn, motion og restitution betød for min sundhed og mulighed for at komme godt igennem et langt og stressende sygdomsforløb, og jeg vidste, at der måtte ske forandringer i mit liv, så jeg fremover kunne passe på mig selv og min krop på en helt anden måde end hidtil.
Som mange andre havde jeg i mange år ræset rundt og hængt i en klokkestreng, men min krop kunne ikke holde til det høje stressniveau i længden. Jeg havde brug for at finde en vej, hvor jeg kunne være mere i det langsomme og samtidigt bevare min styrke og smidighed. Min krop havde brug for omsorg, og mit sind havde brug for ro. Det var med disse behov, at jeg mødte Yoga, og jeg blev vild med den måde, hvorpå en yoga-praksis skaber samhørighed mellem krop, tanker og følelser.
Livskriser åbner døre, men det kræver overskud at imødekomme dem
Jeg tror på, at livskriser kan åbne døre, men det fordrer, at vi har overskud til at møde dem aktivt. Min søgen efter en bedre måde at passe på mig selv efter min sygdom blev begyndelsen på en rejse ind i nyt land, og i 2018 afsluttede jeg en 200-timers yogalæreruddannelse.
Min egen yoga-praksis og undervisning er ofte langsom bygget op om yin-øvelser. Yin yoga består at lange, blide stræk, som gør det muligt at arbejde i dybden med kroppens fascia (bindevæv) og led, medens vi åbner for en dyb afspænding, der nærer det dybe åndedræt.
Støtter andre kvinder i at finde sin indre styrke
Yoga er blevet en del af mine daglige rutiner ligesom de lange ture i skoven. Jeg laver stadig marketing og kommunikation, men jeg brænder for at hjælpe andre kvinder med at (gen)-finde et fundament, der giver styrke, selvtillid og glæde.
Min faglige baggrund
Senfølgerforeningen, best. medlem, 2018 - 2021
Hatha Yogalærer, Stjernehimmel Yogastudie, 2019
Positiv Psykologi (kursus), 2015
Diplomleder, 2015
Master of Arts, 2001
Cand.mag, 2000
Derudover har jeg Yogiroom (www.yogiroom.dk), hvor jeg udbyder yogaforløb, foredrag og workshops, som handler om at genfinde sin livskraft efter sygdom, stress eller sorg.

Camilla Thrysøe
At gå efter mavefornemmelsen
Min baggrund er oprindeligt funderet i den sundhedsfaglige videnskab med en professionsbachelor i klinisk diætetik, efteruddannelse indenfor mave-tarm området og en kandidat i sundhedsvidenskab. Med den baggrund har jeg arbejdet i psykiatrien i flere år, skrevet en fag-og kogebog, været ekstern underviser på Professionshøjskolen Metropol samt beskæftiget mig med projekt- og udviklingsarbejde i NGO samt i den offentlige og private sektor.
Jeg har derfor en bred sundhedsfaglig viden og er draget af at tilegne mig lærdom, som kan bidrage til det enkelte menneskes fysiske og mentale velbefindende. Til trods for et alsidigt arbejdsliv oplevede jeg en voksende længsel efter at fordybe og dygtiggøre mig i en mere terapeutisk retning. Efter flere års overvejelse tog jeg i slutningen af 2019 beslutningen om at gå efter min mavefornemmelse!
En tryg havn, hvor du kan sænke skuldrene
Det endelige spark, som fik mig til at turde at gå efter min mavefornemmelse, blev min egen rejse ind i mit moderskab. Som for så mange andre før mig, ændrede moderskabet mit syn på mange ting her i livet. Det blev på alle måder en transformation og en kontinuerlig rejse, som lå langt fra min forestilling om, hvordan jeg troede moderskabet ville være. Oplevelsen har gjort mig endnu klogere på mig selv, og har samtidig vakt en brændende passion i mig om at støtte andre mennesker i livets overgange og kriser. Jeg ønsker at være den støtte for dig, som jeg selv har manglet i mit livs største overgange og udfordringer – en tryg havn, hvor du kan sænke skuldrene og blive mødt i øjenhøjde samt blive udfordret på en måde, som fodrer din personlige rejse.
Min baggrund er derfor siden hen blevet suppleret med efteruddannelser inden for metakognitiv terapi og efterfødselsvidenskab, og har styrket mine kompetencer inden for bl.a. samtaleterapi.
Min faglige baggrund;
-
Efterfødselsvejleder v. Jozefina Skovgaard (2022)
-
Certificeret Metakognitiv Stresscoach, Neokognitiv Institut (2022)
-
Cand.scient.san (MSc in Health Science/Kandidat i sundhedsvidenskab), Syddansk Universitet (2019)
-
Certificeret i low FODMAP diet, Kings College, London (2014)
-
Statsautoriteret klinisk diætist, Professionshøjskolen Metropol (2013)
Jeg interesserer mig for dig - din historie, dine længsler, dine drømme og dine behov, helt uden at dømme.