Smagfulde boller rige på protein, fibre og gode fedtsyrer
Ingredienser
Ca 16 stk
3 æg
200 g hytteost eller skyr
150 g grove eller fine havregryn
2-3 fintrevne gulerødder
100 g finthakkede nødder (valnødder er lækkert)
100 g afskallede hampefrø
10-20 g tørret havtorn
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Rør alle ingredienser sammen og lad dejen hvile i 5-10 min. Fordel med spiseske til 16 boller på bageplade. Bag ved 180 grader i forvarmet i ca. 25 minutter eller til gyldne og sprøde.
TIPS
Du kan sagtens lave dejen dagen før og lade den stå på køl natten over.
Du kan variere opskriften alt efter hvilke rodfrugter du har til rådighed. Erstat gulerødder med søde kartofler, græskar, rødbeder eller aubergine.
Ønskes en sødere udgave, så brug skyr og erstat gulerødder med chokolade og/eller rosiner.
Comments